Fundatie
De Modulo woning wordt gefundeerd door middel van beton- of schroefpalen die project specifiek worden bepaald door een hoofdconstructeur. Op deze beton- of schroefpalen wordt de woning geplaatst waar een funderingsbalk in is opgenomen.

Prefab beton casco’s
Het 3D-Betoncasco wordt uitgevoerd als zelfdragende constructie. De onderzijde van de ribbenvloer en de binnenkant van de funderingsbalk worden voorzien van isolatie. De isolatiewaarde is volgens het Bouwbesluit. Het 3D-Betoncasco is voorzien van standaard sparingen die naderhand dicht gezet worden d.m.v. een houten constructie. De betonwanden aan de binnenzijde, de bovenkant van de ribbenvloer worden met een oppervlakteklasse A volgens NEN 6722 opgeleverd. Dit is de standaardklasse waarbij het repareren van onvolkomenheden is toegelaten. De casco’s worden op € 0,14 geïndiceerd op de milieukostenindicator (MKI).

Stapelbaar en verplaatsbaar
De woning bestaat uit 2 gestapelde 3D-Betoncasco’s die ‘los’ op elkaar worden gestapeld. Tussen het dak van de onderste 3D-Betoncasco en de funderingsbalk van de bovenste 3D-Betoncasco dient en druk verdelend oplegvilt toegepast te worden. Door deze manier van fabriceren en monteren zijn de woningen ook demontabel en verplaatsbaar.

Prefab gevels en gevelbekleding
De prefab gevels bestaan uit een schil van isolatie met een RC-waarde die voldoet aan het bouwbesluit. De isolatie is vervaardigd uit gerecycled EPS. Daarop kunnen diverse soorten gevelafwerking worden aangebracht. Bijvoorbeeld, steenstrips, zink, hout en ook een witte stuc-afwerking is mogelijk.

Kozijnen
De kozijnen en ramen in de buitengevel worden uitgevoerd in kunststof. Op de begane grond wordt aan de voorgevel een voordeur en een vast raam toegepast. In de achtergevel komt een kozijn met een vast raam en een deur. Op de verdieping wordt zowel aan de voor- als achtergevel een vast raam met een naar binnen draaiend draaikiepraam toegepast.

Trap
De rechthoekige spiltrap van de begane grond naar de eerste verdieping wordt uitgevoerd als een dichte vurenhouten trap. De trap wordt voorzien van een hardhouten leuning aan de muurzijde. Alle trappen zijn wit gegrond. Op de eerste verdieping langs het trapgat wordt een houten balustrade aangebracht. Onder de trap bevindt zich een trapkast.

De basis

Elektrotechnische Installatie
De woning wordt voorzien van een prefab elektrische installatie die past binnen de BENG-normen. De wandcontactdozen worden in de gehele woning op circa 300mm+ vloerpeil aangebracht met uitzondering van de keuken. De schakelaars ten behoeve van de verlichting worden op 1.050mm+ vloerpeil aangebracht. Alle bedrading is niet traditioneel maar stekkerbaar. Dit houdt in dat alle draden en aansluiten zijn voorzien van een stekker. Hierdoor kan er prefab worden gebouwd. De technische ruimte wordt uitgevoerd met een aansluitpunt voor een wasmachine en in de keuken komt een aansluitpunt voor een elektrisch kooktoestel.

Brandmeldinstallatie
De woning wordt voorzien van rookmelders die onderling zijn doorverbonden en aangesloten op de elektrische installatie conform NEN2555.

PV-Installatie
De woning wordt voorzien van 3 of 4 stuks zonnepanelen. (afhankelijk van de locatie van de woning)

Telecommunicatievoorzieningen
De woning wordt voorzien van een CAI leiding in de woonkamer.

ELEKTRISCHE INSTALLATIE

Keuken
De woning wordt voorzien van een keuken met drie onder- en bovenkastjes, waarvan één half bovenkastje boven de afzuigkap, een kastje uitgevoerd als combimagnetron en een koelkast. De keuken is verder voorzien van spoelbak met kraan, vaatwasser, een recirculatie afzuigkap en een inductie kookplaat.

Prefab Sanitair
Al het sanitair wordt als prefab module gemonteerd. Dit houdt in dat de volledige badkamer of de volledige wc-ruimte als een geheel wordt geplaatst in de woning. Hierop sluiten de prefab installaties naadloos aan.

Het toilet wordt voorzien van:
• Wandcloset
• Fontein inclusief koudwaterkraan

De badkamer wordt voorzien van:
• Wandcloset
• Wastafel inclusief wastafelmengkraan
• Douchethermostaat met glijstangcombinatie.
• Handdoek radiator
• Spiegel

Installaties
Met uitzondering van de meterkast, die zich naast de voordeur bevindt, worden de installaties in de woning centraal geplaatst in de technische ruimte. In de technische ruimte wordt een skid (stalen frame) geplaatst waarop de water-, verwarming-, PV- en ventilatie installatie zijn gemonteerd. Daarom is het zeer compact en volledig prefab. Daarnaast zijn de installaties getoetst aan de laatste BENG-normen. Dit houdt in dat de woning Bijna Energie Neutraal Gebouwd is. Hierdoor zijn de maandlasten laag.

Waterinstallaties
De woning wordt voorzien van een waterinstallatie. Leidingen worden aangelegd vanaf de watermeter, geplaatst in de meterkast. In de keuken en badkamer is er ook warmwater toevoer vanaf de skid.

Verwarmingsinstallatie
In overleg met installateur: De woning wordt verwarmd door vloerverwarming aangesloten op een ventilatiewarmtepomp.

Mechanische ventilatie
In overleg met de installateur: De woning wordt voorzien van een ventilatiesysteem met mechanische afvoer en natuurlijke toevoer. De vervuilde lucht wordt afgevoerd in de woonkamer/keuken en badkamer en technische ruimte. Het systeem is voorzien van een driestanden schakelaar voorzien van CO2 sensor in de badkamer en woonkamer/keuken.

BINNENINRICHTING